In memoriam Gaar Tol (1946 - 2021)

21 jul 2021

De museum vrijwilligers en alle betrokkenen hebben met droefheid kennis genomen van het heengaan, op 75 jarige leeftijd, van onze onvergetelijke museummedewerker Gaar Tol.

De museum vrijwilligers en alle betrokkenen hebben met droefheid kennis genomen van het heengaan, op 75 jarige leeftijd, van onze onvergetelijke museummedewerker Gaar Tol. Gaar was de weduwe van Job Keizer. Zij was lid van de schoonmaakgroep die om de drie weken het museum blinkend schoon hield. 

Vanaf de opening van de nieuwe accommodatie in de Zeestraat in 1991 is Gaar 30 jaar lang een vaste en trouwe  museum vrijwilliger geweest. Voor haar inzet is zij  onderscheiden met de verdiende bronzen Veulen penning met oorkonde als waardering. Met hulp van haar zussen Annie en Antje zette zij het viswinkeltje van Job 10 jaar voort. Haar ziekte maakte een einde aan het voortbestaan van de winkel.

Aan haar aardse bestaan is op 4 juli 2021 onverwachts een einde gekomen. Haar positieve benadering in haar vrijwilligerswerk voor het Volendams Museum was een voorbeeld voor anderen.

Gaar Tol heeft haar sporen in en buiten het museum achter gelaten. Op dat fundament kan voortgebouwd worden betreffende de toekomst en de instandhouding van het Volendams Museum waarvan heel onze Volendammer gemeenschap aandeelhouder is.

Gaar bedankt voor je belangeloze inzet namens heel onze Volendammer gemeenschap.

Er is met jouw medewerking iets moois verricht waar iedereen van geniet. Volgens vele bezoekers kan Volendam trots zijn op het schoonste museum van ons land.

Gaar, jij hebt ons in liefde verlaten en ga naar jouw onvergetelijke lieve Jop.

Dat jouw Schepper je (klein)kinderen, familie, vrienden, kennissen en museum vrijwilligers de kracht geeft om het verlies te dragen. 

Rust in vrede.


 

Wim Keizer