Afscheid Jan Keizer

19 dec 1989

Een goede keeper was hij niet echt, maar gelukkig zag Meester Mühren (opa van Gerrit en Arnold) een scheidsrechter in Jan. 

Scheidsrechter Jan Keizer

Jan Keizer (80) was tijdens de Olympische Spelen van 1984 de arbiter van de finale in Los Angeles. Er waren bij dat duel tussen Frankrijk en Brazilië ruim 100.000 toeschouwers aanwezig. Met die deelname was hij de tweede Volendammer op een Olympische Spelen (na turnster Carla Braan in 1976). Ook floot hij ee Europa Cupfinle en was actie op het EK '84 en WK '86. In totaal floot hij 566 wedstrijden. In zijn jeugd was hij keeper van de (toen nog) RKSV Volendam. Een goede keeper was hij niet echt, maar gelukkig zag Meester Mühren (opa van Gerrit en Arnold) een scheidsrechter in Jan. 

Tijdens de internationale carrière van scheidsrechter Jan Keizer was Jan ook actief tijdens het Kaj-tournooi als assistent grensrechter Jan Guijt (Cottaar). 

Staand v.l.n.r.
Jan Keizer, Jan Guijt (Cottaar), Jaap Tol (Stijn), Piet Veerman (Stale), Henk Konter, Albert tol (Stijn), Kees Tol (Stijn), Jan Bond (Sport) en Wim Keizer

Zittend v.l.n.r.
Evert Zwarthoed (Kirrie), Nico Bank, Klaas Kwakman, Leo Leeflang en Wim Wulterkunst

Op 18 december 1989 spreekt zijn broer Wim een afscheidsrede in een overvolle zaal van de AMVO met honderden gasten uit binnen- en buitenland. 

 

De Vrienden van Volendams Erfgoed wensen u veel kijkgenot, opgenomen tijdens het afscheid van scheidsrechter Jan Keizer op 19 - 12 - 1989.